Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roma are un ”avocat” al animalelor. În Italia, protecția animalelor este înscrisă în Constituție

Roma a numit un garant pentru drepturile animalelor pentru prima dată în istoria orașului. Este un fel de avocat care să apere și să le protejeze, mai ales că în Constituția italiană există un astfel de articol.

Primarul capitaliei italiene spune că Roma avea nevoie de un astfel de post oficial, pentru că în oraș există foarte multe animale, și nu numai domestice. Iar anunțul referitor la punerea în funcție a avut loc chiar la un adăpost pentru animale, unul care se ocupă mai ales de pisicile fără stăpân din capitala Italiei.

Roberto Gualtieri, primarul Romei: ”Suntem printre primele orașe italiene care au înființat acest post, care este foarte important deoarece în Roma trăiesc multe animale, multe animale sălbatice și animale de companie și este corect ca acestea să aibă un garant care să le dea o voce, o voce pe care nu o au, astfel încât drepturile lor să fie asigurate, garantate și protejate.”

Italia a inclus protecția animalelor în constituția țării în februarie 2022

Adăpostul numit ”Pisicile piramidei” găzduiește zeci de feline fără stăpân și este amplasat lângă un monument istoric. Alte orașe mari care au stabilit același rol includ Napoli și Milano. Italia a inclus protecția animalelor în constituția țării în februarie 2022.

Patrizia Prestipino, garant pentru drepturile animalelor: ”Este pentru prima dată când există un garant pentru drepturile animalelor în Roma, capitala Italiei. Permiteți-mi să vă reamintesc că, de doi ani, protecția animalelor face parte din constituție, la articolul 9, și am votat pentru acest lucru cu mândrie.”

Avocatul animalelor din Roma va fi responsabil pentru creșterea gradului de conștientizare a protecției animalelor și limitarea nivelului de animale fără stăpân. În plus, va monitoriza bunăstarea animalelor și riscurile cu care se confruntă canisele, fermele de reproducție și grădinile zoologice. De asemenea, are în atribuții și verificarea laboratoarelor de testare pe animale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE