Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou incendiu la un depozit de combustibil din Rusia, în apropiere de granița cu Ucraina, după un atac cu dronă

Publicat de: Euronews

Un mare incendiu a izbucnit la un depozit de combustibilului din sudul Rusiei, nu departe de Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, în urma unui atac cu dronă, a anunţat joi dimineaţă devreme agenţia oficială de presă rusă TASS, preluată de DPA, citând personalul de intervenţie, citează Agerpres.

Atacurile au devenit mai frecvente în ultimele zile

Atacul a avut loc la rafinăria de petrol Ilski din oraşul cu acelaşi nume şi a provocat un incendiu la rezervorul ei, precizează agenţia rusă. Un incident similar a avut loc cu o zi înainte în satul rusesc Volna, în apropiere de Crimeea.

Un deport de combustibil a luat foc în Volna şi a afectat o suprafaţă de 1.200 metri patrati. Şi acolo, oficialii ruşi au dat vina pe un atac cu dronă ca fiind cauza. La periferia localităţii Volna se află un mare terminal pentru petrol şi produse petroliere, care sunt apoi expediate pe Marea Neagră.

Atacurile asupra obiectivelor de infrastructură din sudul Rusiei au devenit mai frecvente în ultimele zile, notează agenţia germană de presă.

În weekend, un rezervor de combustibil din Crimeea anexată de Rusia a fost aruncat în aer de un atac cu dronă. Şi în regiunea de vest a Rusiei Briansk în această săptămână două trenuri au deraiat după explozii atribuite de asemenea dronelor.

Atacurile sunt percepute ca o potenţială pregătire pentru o preconizată contraofensivă ucraineană vizând eliberarea teritoriului aflat sub ocupaţia Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE