Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un depozit de combustibil a luat foc în apropiere de Crimeea

Un depozit de combustibil a luat foc în noaptea de marţi spre miercuri în satul rusesc Volna, în apropiere de Crimeea, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratiev, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Nu există persoane rănite

"Un rezervor cu produse petroliere a luat foc în satul Volna din districtul Temriukski. Incendiul a fost catalogat ca fiind de cel mai înalt nivel de gravitate", a scris Kondratiev, fără a menţiona cauza incidentului.

"Potrivit informaţiilor preliminare, nu există morţi sau răniţi" şi nu există "nicio ameninţare pentru locuitorii" satului, a adăugat oficialul, asigurând că se face tot posibilul ca focul să nu se extindă.

Imagini publicate pe Telegram de bloggerul prorus Kirill Fedorov, prezentate ca fiind surprinse la Volna, arată flăcări şi o coloană groasă de fum deasupra unui rezervor de combustibil, pe timp de noapte.

Volna este situat la capătul podului peste strâmtoarea Kerci care leagă Rusia de peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014. În octombrie 2022, explozia unui camion-capcană pe această structură a reprezentat o umilinţă pentru Rusia, deşi autorităţile ucrainene au negat întotdeauna că ar fi atacat viaductul.

Rusia acuză Kievul că se află în spatele acestor atacuri

Rusia şi Crimeea anexată sunt în ultimele zile ţinta unei serii de atacuri pe care Kievul, care a declarat recent că pregătirile pentru o contraofensivă se apropie de sfârşit, nu le-a revendicat totuşi. În patru zile, dispozitive explozive au dus la deraierea a două trenuri de marfă în apropiere de frontiera ucraineană şi au avariat o linie de înaltă tensiune, iar un atac cu drone a provocat un incendiu uriaş la un depozit de petrol din Crimeea.

Pe de altă parte, patru persoane au fost ucise, iar şapte rănite, marţi, în urma mai multor atacuri ruseşti în regiunea Herson din sudul Ucrainei, a precizat miercuri administraţia regională. În noaptea de marţi spre miercuri, o femeie de 66 de ani a murit într-un bombardament în satul Kozatske, iar o alta, de 78 de ani, a fost grav rănită într-un tir de artilerie la Dniprovske, a indicat administraţia pe Telegram.

Un atac aerian rusesc, al treilea în şase zile, a vizat Kievul în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit administraţiei militare a capitalei. Conform aceleiaşi surse, apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate dronele explozive utilizate în acest raid, care nu a provocat victime sau pagube.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE