Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un tren de marfă din Rusia a deraiat din cauza unui ''dispozitiv exploziv'', în apropiere de Ucraina

Un ''dispozitiv exploziv'' a provocat luni deraierea unui tren de marfă într-o regiune rusă din apropierea Ucrainei, fără a face victime, a spus un responsabil local, în contextul temerilor privind atacuri şi acţiuni de sabotaj ucrainene în Rusia, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"A fost declanşat un dispozitiv exploziv neidentificat, ceea ce a dus la deraierea unui tren de marfă. Nu există victime", a precizat pe Telegram Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, de la frontiera cu Ucraina.

Regiunea se află la granița cu Ucraina

În imagini distribuite pe reţelele de socializare se văd mai multe vagoane cu combustibil răsturnate şi un fum negru în aer.

Conform companiei ruse de căi ferate, incidentul s-a produs la 10:17, ora Moscovei (07:17 GMT). Locomotiva şi şapte vagoane au deraiat, iar locomotiva a luat foc.

Autorităţile ruse spun că regiunea Briansk, care se află la graniţa cu Ucraina şi Belarus, s-a confruntat cu mai multe atacuri ale unor grupuri de sabotori pro-Ucraina în cele 14 luni de la începutul invaziei ruse. Sâmbătă, guvernatorul a spus că patru civili au murit după ce Kievul a bombardat un sat de peste frontieră.

Separat, guvernatorul regiunii Leningrad din Rusia, Aleksandr Drozdenko, a spus că o linie de curent a fost aruncată în aer în cursul nopţii şi că în apropierea altei linii a fost găsit un dispozitiv exploziv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE