Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu de proporții în Crimeea. Un depozit petrolier ar fi fost lovit într-un atac cu dronă

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineaţa la Sevastopol, principalul port de la Marea Neagră al marinei militare ruse, după un atac cu dronă, au anunţat autorităţile locale numite de Moscova în Crimeea ocupată, potrivit Agerpres.

La intervenție participă 18 unități de pompieri

"Un incendiu este în curs într-un depozit petrolier din golful Kazacia (...) Potrivit primelor informaţii, a fost provocat de un atac cu dronă", a scris guvernatorul rus al oraşului, Mihail Razvoiaev, într-un mesaj pe Telegram citat de AFP, subliniind că nu s-au raportat victime.

Agenţia dpa consemnează şi alte detalii comunicate de acelaşi oficial. Alarma de incendiu este "de cel mai ridicat nivel" - la intervenţie participă 18 unităţi de pompieri, ale căror eforturi vor dura probabil câteva ore. Nu a fost afectată nicio infrastructură civilă, depozitul respectiv fiind de uz militar, şi nu au fost perturbate livrările de carburanţi către oraş.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014, iar în februarie anul trecut a invadat şi alte regiuni din Ucraina. În prezent, forţele ucrainene pregătesc o contraofensivă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE