Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tentativă de asasinat sau înscenare în cazul atacului cu dronă de la Kremlin? Analist militar: Două detalii contrazic comunicatul oficial al Rusiei

Publicat de: Euronews

Kremlinul susține că a dejucat o tentativă de asasinat asupra președintelui rus Vladimir Putin. Reședința prezidențială a liderului rus ar fi fost atacată cu drone noaptea trecută. Ucraina neagă orice implicare. O înregistrare video neutentificată circulă pe rețele de socializare rusești arată un obiect zburând deasupra Kremlinului înainte de o explozie.

Ion Petrescu, analist militar consideră că în acest caz vorbim de fapt despre o înscenare care are un dublu scop: victimizarea președintelui Vladimir Putin și justificarea unor noi măsuri de siguranță pe timpul paradei militare de la Moscova din data de 9 mai.

„Dacă privim cu atenție imaginile, observăm două detalii care contrazic comunicatul oficial. Primul detaliu – drona lovește exact catargul pe care se află steagul Federației Ruse și apoi se prăbușește într-o ploaie de focuri ca de artificii și doi – în partea de jos a imaginii se vede pregătirea pentru parada militară care va avea loc pe 9 mai. Deci este clar că se induce populației ruse că se atentează la ziua cea mai importantă din calendarul activităților relevante din capitala Rusiei, respectiv 9 mai și în același timp că este un atentat la identitatea națională, fiind lovit drapelul Federației Ruse.

Cu această înscenare s-a vrut să interzică complet zborul oricăror drone deasupra orașului. Deci printr-un asemenea eveniment, indus pentru impresionarea opiniei publice ruse, s-a mai luat o măsură de securitate, în cadrul celor deja anunțate, pentru a nu fi surprize de un anumit tip așa zis terorist, pe timpul perioadei de 9 mai.

Statele Unite s-au opus oricărei tentative de lichidare fizică a președintelui Federației Ruse. Repet, este o înscenare și această înscenare reușește, pentru opinia publică rusă, să-l victimizeze pe Putin și să mărească măsurile de siguranță, astfel încât să nu fie surprize pe timpul derulării paradei militare din Moscova pe data de 9 mai”, a spus Ion Petrescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE