Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un marinar francez a supraviețuit 16 ore într-o barcă răsturnată

Un francez în vârstă a supraviețuit 16 ore în derivă pe mare cu ajutorul unei bule de aer în interiorul bărcii sale răsturnate. Bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost salvat din apele înghețate ale Oceanului Atlantic de către paza de coastă spaniolă, care a catalogat fapta drept „aproape imposibilă”, relatează Euronews.com.

Marea era prea agitată

Paza de coastă spaniolă a găsit barca cu vele de 12 metri cu fața în jos după ce a primit un semnal de ajutor luni seara târziu. Cu toate acestea, marinarul a trebuit să aștepte până dimineață pentru a fi salvat, deoarece marea era prea agitată.

Ambarcațiunea, denumită Jeanne Solo Sailor, a trimis apelul de ajutor la 22 de kilometri în largul insulelor Sisargas, în apropiere de regiunea Galicia, în nord-vestul Spaniei. Aceasta plecase cu o zi înainte din capitala portugheză, Lisabona.

Trei elicoptere și o navă de salvare au fost trimise pentru a-l salva pe bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, după ce au primit semnalul de ajutor la ora locală 20:23. Unul dintre elicoptere a descoperit nava răsturnată în timp ce soarele apunea și a trimis un scafandru pentru a verifica dacă există semne de viață.

Francezul a bătut în interiorul navei sale pentru a anunța salvatorii că este în viață. El a fost găsit purtând un costum de supraviețuire din neopren și scufundat în apă până la genunchi. În acest moment, marea era prea agitată pentru a încerca o salvare, iar vizibilitatea devenise redusă.

Situație la „limita imposibilului”

Membrii pazei de coastă au atașat baloane de flotabilitate la barcă pentru a o împiedica să se scufunde în apele înghețate și au așteptat până dimineața. Doi scafandri au înotat sub barcă pentru a ajuta la eliberarea marinarului a doua zi.

Vicente Cobelo, membru al echipei de operațiuni speciale a pazei de coastă, a declarat presei spaniole că bărbatul a sărit apoi în apa înghețată și a înotat sub barcă pentru a ajunge la salvatori.

„Din proprie inițiativă, a intrat în apă și a ieșit ajutat de scafandri, care au fost nevoiți să îl tragă pentru că îi era greu să iasă în costum”, a declarat Cobelo.

Scafandrii de la paza de coastă au descris operațiunea ca fiind „la limita imposibilului”. Bărbatul a fost transportat în siguranță și dus la spital pentru verificări, fiind externat la scurt timp după aceea, fără probleme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE