Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța se confruntă cu un nou val de caniculă. Toate cele 96 de departamente sunt sub avertizare

Franța se confruntă cu un nou val de caniculă, al treilea în această vară. Agenția meteorologică locală a emis avertizări pentru zilele de miercuri și joi, când temperaturile vor crește în întreaga țară.

Sunt așteptate 35 până la 39 de grade Celsius în întreaga Franță, mai puțin în zonele din nordul țării, pe coasta Atlanticului. În sud-vestul țării se estimează că se vor înregistra 40 de grade Celsius. Asta, în timp ce toate cele 96 de departamente din întreaga Franță se află sub alertă de secetă, iar în multe dintre ele au fost impuse restricții privind consumul de apă.

Și pompierii sunt în alertă, după ce au stins două incendii de vegetație majore din sud-vestul țării. Ei spun că se așteaptă că noi incendii de vegetație ar putea izbucni în următoarele zile.

Această revenire rapidă a caniculei a lovit o parte a țării deja afectată de o secetă extremă cu consecințe imediate, în special asupra agriculturii, transportului fluvial. În Franța continentală au fost înregistrate luna trecută doar 9,7 milimetri de precipitații agregate, un deficit de aproximativ 84% față de normal. Cifra se apropie de 7,8 milimetri din martie 1961, cea mai mică de la primele recorduri naționale din august 1958.

Circulația trenurilor TER și TGV a fost întreruptă marți după-amiază în Landes din cauza unui incendiu, a spus SNCF. Pe liniile Bordeaux-Hendaye și Bordeaux-Dax-Tarbes, „trei TGV-uri către Paris din sudul Bordeaux au fost blocate la gara Dax. Se vor întoarce la stația de origine ”, a adăugat SNCF.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE