Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Un copil a salvat viața unui bărbat printr-o metodă de prim ajutor văzută în serialul Stranger Things

Austen Macmillan, un băiat în vârstă de 12 ani din Florida, a reușit să salveze de la înec un bărbat printr-o tehnică de resuscitare cardiopulmonară (CPR) pe care a văzut-o în serialul Stranger Things, potrivit The Guardian.

Austen era acasă când l-a salvat pe Jason, un tânăr în vârstă de 30 de ani. În ziua respectivă, cei doi înotau în piscină și făceau exerciții, inclusiv cine își ține mai mult respirația sub apă, folosindu-se de un cronometru.

La un moment dat, băiatul și-a dat seama că ceva nu este în regulă, pentru că Jason stătea de aproape cinci minute sub apă.

„M-am gândit că este de prea mult timp acolo, n-avea cum să stea atât”, a povestit Austen pentru televiziunea locală ABC7.

Băiatul a sărit în apă și l-a tras pe Jason afară, pe treptele piscinii. A încercat și să sune la serviciile de urgență de pe telefonul acestuia, însă nu a reușit, deoarece dispozitivul era blocat. Puștiul a ieșit în curte și a țipat după ajutor. Și nu s-a oprit aici. S-a întors la victimă și a început să îi facă comprese toracice, așa cum văzuse la finalul primului sezon Stranger Things. După câteva minute de compresii, copilul l-a lovit puternic în piept pe Jason, exact ca în serial, iar acesta și-a recăpătat cunoștința.

„Este micul meu supererou. Se vede că poate să facă mai mult decât ceilalți sau chiar decât el însuși ar putea crede”, a spus mama băiatului despre el, potrivit The Guardian.

„Dumnezeu i-a dat lui Austen curajul și înțelepciunea de a-mi salva viața când a fost nevoie. Dumnezeu o să-l ajute să facă mai departe și alte fapte bune”, a declarat și Jason Piquette, tânărul salvat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE