Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Intervenţie dificilă pe Dunăre pentru extragerea a şase marinari din buncărul unei nave. Victimele s-au intoxicat cel mai probabil cu gazele produse de o motopompă

Pompierii din Tulcea au intervenit de urgență, vineri noapte, pentru extragerea a şase marinari din buncărul unei nave. Aceştia erau inconştienţi, fiind, cel mai probabil, intoxicaţi cu gazele produse de o motopompă.

”În jurul orei 23:00, pompierii tulceni au fost solicitați prin apel la numărul unic de urgență 112 pentru a interveni pe o navă sub pavilion Comores, acostată pe Brațul Tulcea la mila marină 36, pentru extragerea a 6 marinari care se aflau în stare de inconștiență într-un buncăr al navei.

La fața locului s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o ambarcațiune IB5, o ambulanță navală din cadrul SAJ Tulcea, o ambulanță navală privată și un echipaj din cadrul Poliției de Frontieră Tulcea cu 2 agenți de poliție.”, se arată în comunicatul transmis de ISU Tulcea.

Cum au intervenit autoritățile

În urma analizei făcută de pompierii tulceni în buncărul indicat de echipajul navei și după ce s-a stabilit că nu există pericol pentru salvatori, victimele au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului după care au fost extrase rând pe rând și transportate pe ambarcațiunile navale care i-au dus la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.

”Din cele 6 victime, 2 au refuzat transportul la spital. O victimă a fost predată echipajului medical inconștientă iar alte 3 au fost predate echipajelor medicale conștiente.

La misiunea de salvare și acordare a primului ajutor echipajului navei au participat un număr de 16 salvatori, cadre medicale de primă intervenție și a Poliției de Frontieră Tulcea care, în mai puțin de o oră au reușit să acorde primul ajutor victimelor, să le extragă din mediul în care au fost găsite și să le transporte la spital.

Victimele sunt de origine siriană (3 persoane), indiană (2 persoane) și egipteană (o persoană). Victima preluată inconștientă de către ambulanța navală este de cetățenie siriană.

Cauza probabilă de intoxicare a fost identificată ca fiind gazele produse de o motopompă ce se afla în funcțiune în zona în care aceștia își desfășurau activitatea.”, mai spune sursa citată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE