Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prins sub un mal de pământ, un vasluian a respirat printr-o țeavă, introdusă de pompieri până la el. Omul și-a făcut cruce după ce a fost salvat

Un bărbat a fost acoperit de un mal de pământ, marți seara, în comuna Voinești din Vaslui. În primă fază, pompierii au introdus o țeavă până la el ca să îl ajute să respire. Intervenția a durat mai bine de două ore, însă s-a încheiat cu bine. Localnicul a fost salvat.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 47 de ani a fost prins sub malul de pământ în poziție verticală. Pompierii l-au găsit conștient și cooperant.

Ca să îl ajute să respire, salvatorii au introdus o țeavă până la el, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu, citat de Agerpres.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: ISU Vaslui

Operaţiunea a fost contracronometru. Pompierii au consolidat malurile și au săpat inclusiv cu mâinile goale ca să-l elibereze. Mai întâi, l-au putut elibera doar până la brâu.

„Pompierii au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială cu un container multirisc, un autocamion pentru transport materiale şi echipamente de intervenţie cu container şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă, echipată cu modul pentru descarcerare”, au transpis cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui.

După mai bine de două ore, victima a fost trasă la suprafață, în aplauzele salvatorilor. Când s-a văzut în siguranță, bărbatul și-a făcut cruce.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE