Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bombardament rusesc a ucis șase civili și a rănit alți 12 la Herson, Ucraina

Un bombardament rusesc asupra unei pieţe şi unei staţii de transport în comun din Herson a ucis marţi şase civili şi a rănit alţi 12, au anunţat forţele armate ucrainene într-un comunicat preluat de Reuters, citat de Agerpres.

Herson, bombardat continuu de ruși

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a anunţat că oraşul Herson a fost bombardat în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin ţinea un discurs în care susţinea că Rusia nu este în război cu poporul ucrainean.

"Armata rusă bombardează puternic Hersonul, ucigând din nou fără milă populaţia civilă", a scris pe Telegram preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, confirmând totodată bilanţul victimelor. "Lumea nu are dreptul să uite nicio clipă că cruzimea şi agresiunea Rusiei nu au limite", a adăugat el sub imagini cu cadavre pe caldarâm, vitrine sparte şi o staţie de autobuz distrusă.

Autorităţile locale au afirmat că ruşii au atacat cu lansatoare de rachete multiple Grad.

Ucraina a recucerit Hersonul în noiembrie, după aproape opt luni de ocupaţie rusă; forţele Moscovei ajunseseră acolo la scurt timp după lansarea invaziei pe teritoriul ucrainean. Oraşul şi zonele din împrejurimi sunt acum bombardate aproape continuu de ruşi de pe celălalt mal al fluviului Nipru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE