Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția Ucrainei după discursul lui Putin: Președintele Rusiei a pierdut contactul cu realitatea

Discursul de marţi al preşedintelui rus Vladimir Putin în faţa elitei politice a ţării arată că el a pierdut contactul cu realitatea, a declarat pentru Reuters un important consilier politic al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak.

În discursul său, Putin a declarat că va continua războiul pe care l-a declanşat împotriva Ucrainei acum aproape un an şi a acuzat NATO că pune paie de focul conflictului în convingerea greşită că ar putea înfrânge Rusia într-o confruntare globală.

''Se află într-o realitate complet diferită, unde nu există vreo şansă să aibă loc un dialog despre justiţie şi drept internaţional. 'Rusia se află într-o fundătură. În cea mai disperată situaţie. Orice va face Rusia în continuare nu va face decât să-i înrăutăţească situaţia'', a apreciat Podoliak, consilierul politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Oficialul ucrainean a apreciat că Putin dă dovadă de confuzie şi de lipsă de înţelegere a situaţiei şi că aceasta va duce la şi mai multe greutăţi pentru Rusia în viitorul apropiat.

''Aceasta înseamnă că haosul va creşte atât pe câmpul de luptă, cât şi în interiorul Rusiei'', a avertizat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE