Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politica Rusiei nu se va schimba din cauza vizitei lui Joe Biden în Ucraina susține Kremlinul

Vizita pe care a efectuat-o luni în Ucraina preşedintele american Joe Biden nu este un eveniment extraordinar capabil să influenţeze politica Rusiei, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite EFE.

''Nu cred că pentru noi o vizită a preşedintelui SUA, chiar şi în Ucraina, este un eveniment extraordinar capabil să ne influenţeze politica internă'', a susţinut Peskov. ''Suntem suverani: principalele priorităţi pentru noi suntem noi înşine şi agenda noastră'', a insistat el.

Kremlinul a menţionat totuşi că urmăreşte ''cu atenţie'' vizitele lui Biden la Kiev şi la Varşovia.

''Evident că am urmărit (vizita lui Biden în Ucraina, luni) cu atenţie şi vom urmări cu atenţie ceea ce se va întâmpla astăzi (marţi) în Polonia'', a spus Peskov, într-un interviu la postul public rus Pervîi Kanal.

Reacția Kremlinului la vizita lui Biden

Declaraţiile lui Peskov pentru presă reprezintă prima reacţie a Kremlinului la vizita lui Biden în Ucraina în cadrul căreia liderul de la Casa Albă a anunţat un nou pachet de ajutoare militare pentru Kiev în valoare de 500 de milioane de dolari.

Totodată, marți, într-un discurs în fața națiunii, Vladimir Putin a realizat o evaluare a războiului din Ucraina, la un an de la declanșarea acestuia.

Potrivit liderului de la Kremlin, Rusia a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică, dar ţările occidentale au pregătit un «scenariu diferit» pe la spatele ei.

"Noi am făcut tot posibilul pentru a rezolva această problemă pe cale paşnică, prin negocierea unei căi paşnice de ieşire din acest conflict dificil, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit", a declarat Putin în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale (Duma de Stat, camera inferioară, şi Consiliul Federaţiei, camera superioară - n.red.).

Preşedintele rus şi-a început discursul anual către naţiune la Moscova, la ora locală 12:05 (09:05 GMT), la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev şi a condamnat atacul "brutal" al Moscovei asupra unei ţări suverane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE