Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultimele cumpărături înainte de Crăciun. Oamenii au luat cu asalt piețele pentru aprovizionarea de sărbători

În ultimul weekend înainte de Crăciun, românii care nu au apucat să se aprovizioneze pentru masa de sărbători au ieșit la cumpărături pe ultima sută de metri. Astfel, piețele sunt în acest weekend foarte aglomerate și asaltate de oamenii care caută produsele tradiționale.

Piețele din Capitală mai sunt deschise doar până duminică la ora 15:00, astfel că foarte mulți oameni le-au luat cu asalt pentru ultimele cumpărături de Crăciun.

Piețele sunt foarte aglomerate, se văd cozile din spatele meu, oamenii care sumpără pe ultima sută de metri, vom face acum un tur prin piață să vedem și cam care sunt preturile

Cele mai căutate produse sunt cârnații și șoriciul, dar și toba. Oamenii spun că deși prețurile sunt piperate, ei cumpără pentru că n-au încotro, de crăciun trebuie să fie masa bogată.

Pentru vânzători însă, această perioadă este una dintre cele mai bune din an.

Maria, fermier: ”Clienții sunt multumiti. (Reporter: Este foarte aglomerat azi, ce se caută?) Cârnații, lebăr, caltaboșii. Le facem pe toate la o fermă din Teleorman.” 

Dacă prețurile medii ale celor mai căutate produse s-au cam menținut la fel în ultimele zile, șoriciul în schimb, a ajuns să coste aproape 80 de lei kilogramul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE