Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Târgul de Crăciun din Sibiu, un loc cu tradiție pentru turiști

La Sibiu se află unul dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din România, apreciat și la nivel european. Aici vin zilnic mii de vizitatori români și străini. Într-un cadru feeric, la acest târg găsim de la suveniruri artizanale la delicii culinare și locuri special amenajate pentru distracție. Din cadrul de poveste nu lipsește Moș Crăciun care îi așteaptă pe copii în fiecare seară.

Turiștii vin din toate colțurile lumii

O componentă aparte a târgului de Crăciun de anul acesta de la Sibiu este extinderea căsuțelor de sărbători și iluminatului festiv în curtea Palatului Brukental. Încă de la primele ore ale dimineții, atunci când comercianții își deschid căsuțele și până seara târziu la închidere, târgul de Crăciun din Sibiu este plin de turiști.

Comerciant: ”Avem acolo o atracție principală pentru tineret, cerceii pe care i-ați filmat și pentru doamne brățări cu pietre naturale, argintul. Globuri, căsuțe, elefănței, tot felul de ornamente.”

În pauzele de cumpărături, turiștii se opresc și la standurile cu vin fiert și preparate tradiționale.

Turist: ”Noi suntem din Târgu Mureș și am cumpărat ciolan și pe lângă vom avea imediat varză călită.”

Comerciant de mâncare: ”Piept de porc, cârnați, mai se cere acum varza călită cu ciolan, asta e la căutare mare în fiecare zi. Frigăruile, piept de pui, ceafă... Văd aici și murături... da, murăturile după cum se vede culoarea și cum arată, super sunt.”

Târgul de Crăciun din Sibiu, printre cele mai frumoase din Europa

Și să nu credeți că doar suvenirurile, mâncarea și băuturile calde sunt cele mai căutate. Printre atracții se numără o roată panoramică, un carusel, un trenuleț pentru copii, dar și un patinoar de mari dimensiuni.

De aglomerația din Sibiu se bucură cel mai mult hotelierii.

Ioana Miclăuș, manager: ”În ziua de Crăciun majoritatea hotelierilor care organizează activități festive, cine tradiționale, au spre 100%, plus în împrejurimi unde în mărginimea Sibiului cei care vor să vadă tradițiile, acolo sunt cu grad de ocupare de 100%.”

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost de-a lungul anilor cotat printre cele mai frumoase din Europa.

Moș Crăciun: ”Sărbători fericite pentru toată lumea, cu căldură în suflete și pe această cale vreau să vă transmit să fim mai buni în acest an ce va urma.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE