Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina și Moldova în finala Eurovision 2022. Cine sunt celelalte țări calificate

Prima semifinală a concursului EUROVISION 2022 a avut loc aseară, la Torino. Trupa ucraineană Kalush Orchestra s-a clasat între primele 10 și își asigură un loc în finala de sâmbătă. Lituania, Elveția, Armenia, Norvegia, Moldova, Islanda, Grecia, Portugalia și Olanda s-au calificat și ele în finală.

Reprezentanții acestor țări vor concura alături de primii 10 clasați în cea de-a doua semifinală, care va avea loc mâine. Sunt și cinci state calificate direct - Franța, Italia, Marea Britanie, Spania și Germania. Însă toate privirile s-au îndreptat spre grupul ucrainean de rap, care este considerat favorit pentru finală. Piesa „Stefania”, interpretată de acesta, a fost compusă înainte de invazia Rusiei în Ucraina. Dacă va câștiga, ar fi a treia victorie a Ucrainei, după succesele din 2004 și 2016.

Melodia, care este un omagiu adus mamei solistului vocal al trupei Kalush, a devenit un fel de imn după invazia rusească din 24 februarie. Cântecul "Stefania" are cele mai multe vizionări pe YouTube, dintre cele 40 de melodii înscrise în concurs.

Rusia ar fi trebuit să cânte în această semifinală, însă, în urma invaziei militare din Ucraina, a fost exclusă din competiţie de organizatorul concursului, European Broadcast Union (EBU), potrivit Agerpres.

WRS, reprezentantul României, va urca pe scena Eurovision pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE