Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina primește din SUA noi sisteme de apărare antiaeriană

Casa Albă a anunţat, joi, un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include şi sisteme de apărare antiaeriană.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, a spus că pachetul include „contribuţii semnificative la apărarea antiaeriană”, cum ar fi rachete pentru sistemele Hawk de apărare antiaeriană, precum şi sisteme americane Avenger de apărare antiaeriană care vin echipate cu rachete Stinger.

În acelaşi timp, el mai spus că SUA au detectat unele semne că forţele ruse ar pregăti o retragere din oraşul ucrainean Herson.

Sullivan a atras atenţia totodată că retragerea rusă din unele zone din Ucraina nu înseamnă că războiul se încheie. El a precizat de asemenea că Washingtonul nu face presiune asupra Ucrainei de a se angaja în demersuri diplomatice cu Rusia în privinţa războiului.

Și Spania va trimite Ucrainei alte două sisteme de apărare aeriană „Hawk”, care se vor adăuga celor patru lansatoare de rachete deja trimise pentru a ajuta ţara să se protejeze împotriva rachetelor ruseşti, a anunţat guvernul spaniol joi.

„Două lansatoare suplimentare vor fi trimise, pentru că este tocmai ceea ce NATO ne-a solicitat” pentru a ajuta Ucraina, unde ruşii au declanşat o ofensivă pe 24 februarie, a declarat ministrul apărării, Margarita Robles, în cadrul unei întâlniri cu presa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE