Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucraina, prudentă după anunțul retragerii ruse din Herson

Publicat de: Euronews

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri seara că ţara sa reacţionează cu o „prudenţă extremă” la anunţul privind retragerea rusă din oraşul Herson, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Inamicul nu ne face cadou, nu face <gest de bunăvoinţă>, trebuie să câştigăm totul”, a declarat Zelenski în mesajul său zilnic către ucraineni. „Trebuie deci să fim extrem de prudenţi, fără emoţii, fără să ne asumăm riscuri inutile, pentru a ne elibera tot teritoriul cu cele mai mici pierderi posibile”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Retragerea din provincia Herson

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie.

Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE