Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina: Linia de front, un coșmar pentru civili. Rusia își intensifică atacurile

Activitatea rusă semnalează că armata Moscovei se pregătește pentru o nouă ofensivă în nord-estul Ucrainei, potrivit lui Vadim Skibitsky, reprezentant al direcției de informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei. Civilii din apropierea liniilor de front trăiesc adevărate drame, pe măsură ce bombardamentele Rusiei ucid tot mai mulți oameni și le distrug casele.

Conform datelor făcute publice de Pentagon, în jur de 100 de civili au fost uciși în ultimele săptămâni, în urma atacurilor ruse asupra orașelor Vinița, Ciuguev și Dnipro, și a altor localități din estul Ucrainei.

„Nu se vor opri până când fiecare ucrainean va fi ucis. De ce noi? Doar pentru că ne-am născut în Ucraina? De ce eu? Trăiam în pace și acum au despărțit mamă de tată, copil de mamă, frate de soră. Oamenii sunt acum la spitalul de psihiatrie din cauza acestor explozii. Este insuportabil”, spune Raiysa Kuval, localnică din Ciuguev.

În ciuda intensificării agresiunii Rusiei, oficialii ucraineni sunt încrezători în contraofensiva armatei lor, în regiunea Herson. În orașul Vinița, Serviciul de Urgență a reușit să identifice toate victimele atacului cu o rachetă de crozieră a armatei Moscovei.

„Ucraina a rezistat loviturilor brutale ale Rusiei. Am reușit deja să eliberăm o parte din teritoriul ocupat după 24 februarie. Vom elibera treptat și alte părți ale țării noastre care se află, în prezent, sub ocupație”, spune Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Rusia și-a extins atacurile și asupra localităților din centru și sud. Agenția ucraineană pentru energie atomică a acuzat Rusia că folosește cea mai mare centrală nucleară din Europa pentru a depozita arme și pentru a bombarda regiunile din jurul orașelor Nikopol și Dnipro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE