Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina: Aproximativ 30% din teritoriul țării este minat

Aproximativ 30% din teritoriul Ucrainei este minat ca urmare a războiului, ceea ce corespunde unei dimensiuni de aproximativ două ori suprafaţa Austriei, a anunţat vineri serviciul pentru situaţii de urgenţă de la Kiev pe site-ul său, informează dpa, citată de Agerpres.

Peste 8.000 de kilometri pătrați urmează să fie deminați

Suprafaţa şi numărul minelor de pe teritoriul ucrainean au crescut de zece ori faţă de perioada de dinaintea războiului, care a început pe 24 februarie, precizează sursa citată. Minele terestre sunt folosite de la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei între trupele guvernamentale ucrainene şi separatiştii pro-ruşi, susţinuţi de Moscova, în 2014.

În regiunile Herson şi Nikolaev este în curs procesul de deminare, se mai arată în comunicat. O suprafaţă de peste 8.000 de kilometri pătraţi urmează să fie deminată.

Preşedintele serviciului pentru situaţii de urgenţă, Serhii Krik, a declarat că speră ca în următoarele zile alimentarea cu energie electrică să fie restabilită în zonele recucerite. El a adăugat că va dura câteva luni pentru a restabili infrastructura din zona Herson.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE