Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de: Euronews

Cel puțin cinci persoane au fost rănite în urma unui atac cu rachete rusești, în orașul Nikolaev din sudul Ucrainei, ce a provocat și daune importante asupra unor clădiri rezidențiale.

Un loc de joacă a fost lovit de rachete

O parte din etajele superioare ale unui bloc de apartamente cu cinci etaje s-au prăbușit, iar un loc de joacă a fost lovit de rachete în sudul orașului Nikolaev. Ferestrele și ușile au fost aruncate în aer de dărâmături și de șocul exploziilor, iar balcoanele distruse. Locuitorii au spus că parcul din centrul zonei rezidențiale a fost lovit de două rachete, după ce zona a mai fost deja atacată de două ori în ultimele luni.

„La început plângeam, era foarte înfricoșător. Încă îmi tremură picioarele, îmi este greu să merg. Tot nu-mi vine să cred că s-a întâmplat asta”, spune o localnică.

Oficialii locali au declarat că rachetele folosite sunt de tipul S-300, cu rază lungă de acțiune, dezvoltate și operate de fosta Uniune Sovietică. Ucraina a doborât 14 drone „kamikaze” rusești deasupra orașului Nikolaev în cursul nopții, a anunțat guvernatorul regiunii. Dronele sunt proiectate să explodeze la impact și au lovit în această lună infrastructura energetică a Ucrainei, a mai spus guvernatorul orașul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE