Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Civilii din Herson, somați de autoritățile proruse să părăsească imediat orașul din cauza pericolului de bombardamente masive

Autoritățile proruse din Herson, regiunea din sudul Ucrainei anexată de Kremlin, le-au cerut civililor să părăsească „imediat” să părăsească orașul Herson, capitala regiunii, din cauza avansului forțelor ucrainene.

Avertismentul a fost lansat sâmbătă de oficialii administrației de ocupație prorusă din regiune.

„Toţi locuitorii civili din Herson trebuie să părăsească imediat oraşul", au scris forțele proruși ai regiunii, într-un mesaj pe rețeaua Telegram.

Oficialii fideli Kremlinului au precizat că există o „situaţie tensionată pe front" şi că există "un pericol crescut de bombardamente masive".

Evacuarea populației de pe malul stâng al fluviului Nipru, care desparte în două regiune Herson, a început miercuri, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

Ucraina ar pregăti o nouă lovitură împotriva războiului declanșat de președintele Vladimir Putin. Este vorba despre o contraofensivă pentru recucerirea Hersonului, primul mare oraş ucrainean capturat de Rusia după invazia sa în februarie.

Autoritățile de la Kiev au încercat să împiedice să ajungă în presă informații despre operațiunile sale din sudul țării săptămâna aceasta. La fel au procedat și înaintea contraofensivei desfășurate cu succces în nord-estul Ucrainei în luna septembrie. Publicaţia ucraineană Focus a scris că experţi occidentali din domeniul securităţii au declarat că toate semnele indică o ofensivă majoră în zilele următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE