Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a reparat sistemul antirachetă Patriot. Anunțul a fost făcut de Pentagon și a contrazis Rusia, care afirmase ca l-a distrus

Sistemul anti-rachetă Patriot al Ucrainei este din nou operațional. Anunțul a fost făcut de Pentagon, care a precizat că echipamentul a fost reparat, după ce Rusia a anunțase anterior că forțele sale l-au distrus. 

În același timp, alerte de raid aerian au sunat în întreaga țară în această dimineață. În unele zone au fost raportate explozii, iar oficialii au declarat că unitățile antiaeriene au acționat în mai multe regiuni.

Săptămâna aceasta, Rusia a lansat din nou mai multe atacuri asupra orașelor ucrainene din nord și sud. Rachetele rusești au atacat inclusiv capitala și portul Odesa, unde o persoană a fost ucisă. Agenția de știri rusă Tass, care citează oficiali din zona controlată de Moscova din regiunea Donețk, a anunțat că forțele ucrainene ar fi lansat opt rachete în oraș.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că armata a lovit cu succes toate țintele stabilite, cu rachete de înaltă precizie, și a distrus stocuri semnificative de arme și muniții ale forțelor ucrainene. Dar anunțurile recente ale aliaților privind furnizarea de rachete de croazieră și instruirea piloților ucraineni pentru a utiliza avioane de luptă occidentale au fost salutate de Jens Stoltenberg. 

Secretarul general al NATO, aflat în vizită la Lisabona, a declarat că se așteaptă ca aliații să convină asupra unui nou angajament de a cheltui 2% din PIB pentru apărare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE