Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a lansat peste 10 drone asupra Crimeei, acuză un oficial prorus

Ucraina a lansat peste 10 drone în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică asupra Peninsulei Crimeea, inclusiv trei drone asupra portului Sevastopol, a declarat duminică dimineaţă guvernatorul instalat de Moscova în acest oraş, Mihail Razvojaiev, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Razvojaiev a adăugat că sistemele de apărare antiaeriană au respins toate atacurile asupra portului Sevastopol.

"Niciun obiect (în Sevastopol) nu a fost afectat", a mai spus oficialul prorus pe canalul său Telegram.

Nu au fost înregistrate victime

Potrivit Reuters, nu există detalii imediate privind pagube produse de raiduri în alte zone din Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia de la Ucraina în 2014.

Baza, un canal Telegram cu legături cu agenţiile forţelor de ordine ale Rusiei, a relatat duminică devreme că, potrivit informaţiilor preliminare pe care le deţine, nu s-au înregistrat victime în ceea ce Baza a numit o serie de atacuri asupra Crimeei.

Potrivit monitorizărilor ucrainene ale canalelor Telegram, explozii s-au înregistrat în Sevastopol şi Saki - unde Rusia are o bază aeriană -, precum şi în alte câteva locuri, informaţie pe care Reuters anunţă că nu a reuşit să o verifice din alte surse.

Loviturile asupra unor obiective ruse s-au intensificat în ultimele două săptămâni, îndeosebi în Crimeea. Fără a-şi confirma rolul în aceste atacuri, Ucraina afirmă că distrugerea infrastructurii reprezintă o pregătire pentru planificata sa ofensivă terestră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE