Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion rus a fost implicat într-un incident în apropierea Estoniei. Aparatul de zbor, interceptat de aviația Germaniei și Marii Britanii

Un nou incident în care a fost implicat un avion militar al Moscovei a avut loc în apropierea Estoniei. Aparatul de zbor a fost interceptat de două supersonice ale Marii Britanii și Germaniei. Aeronava nu a reușit să comunice cu turnul de controlul estonian și a fost escortată în afara zonei unde a fost depistată.

Deși interceptarea a fost una de rutină, este pentru prima dată când o astfel de operațiune a fost efectuată de avioanele Germaniei și Marii Britanii. Și apare într-un moment extrem de sensibil în relațiile dintre Rusia și NATO.

Colonelul Jaak Lehiste, Șeful Statului Major al Forțelor aeriene estoniene: „O anumită schimbare în natura traficului a avut loc în apropierea frontierei noastre. În primul rând, activitatea avioanelor de luptă în imediata vecinătate a frontierelor noastre a scăzut, deoarece majoritatea sunt probabil active în războiul din Ucraina. Cu toate acestea, numărul de zboruri ale diferitelor avioane de transport dinspre patria-mamă spre Kaliningrad și înapoi a crescut.”

Acest episod coincide cu coliziunea unui avion de luptă rus cu o dronă americană deasupra Mării Negre, în apropierea peninsulei Crimeea. Drona a devenit incontrolabilă și a fost prăbușită în mare, iar Rusia și Statele Unite se învinovățesc reciproc pentru ceea ce s-a întâmplat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE