Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a atacat regiunea ocupată Donețk și alte orașe din interiorul Rusiei. Oficialii ruși spun că sunt mai multe victime

Ucrainenii au atacat regiunea Donețk, ocupată de ruși, sâmbătă dimineață. Guvernatorul regiunii Donețk, Denis Pushilin, instalat de ruși în urma anexării teritoriului, a postat o declarație pe Telegram, în care susține că au fost folosite rachete HIMARS.

El a anunțat trei civili decedați și cel puțin opt răniți și precizează că o rachetă a lovit un restaurant din orașul Donețk.

Ucraina a atacat regiunea ocupată Donețk și alte orașe din interiorul Rusiei

Oficialii ruși au declarat că, în total, cinci persoane au fost ucise și nouă au fost rănite în trei lovituri separate cu drone și artilerie ucrainene în provinciile rusești de graniță Belgorod și Kursk și în orașul Donețk, pe care Rusia pretinde că l-a anexat.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a precizat că un bărbat a fost ucis și altul a fost rănit după ce o dronă ucraineană a lovit un camion parcat în satul de graniță Novostroyevka-Pervaya.

Omologul său din regiunea vecină Kursk, Roman Starovoit, a declarat că un civil a murit la spital după ce a fost rănit într-o lovitură cu dronă în orașul de frontieră Sudzha.

Un alt oficial instalat de ruși în regiunea ucraineană Luhansk a declarat că numărul morților de după o lovitură cu rachete în orașul Rovenky a crescut la patru, iar 11 sunt răniți. Acea lovitură a provocat un incendiu mare, cu pagube majore la un depozit de combustibil.

Tot sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a declarat că Armata a interceptat o serie de lovituri ucrainene cu drone și rachete pe teritoriul Rusiei și că au fost doborâte 21 de rachete și 16 drone în regiunile Belgorod, Kursk și Volgograd, potrivit NBC News.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE