Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul rus al Apărării: Ucraina a atacat Crimeea cu rachete ATACMS

Ucraina a atacat Crimeea, aflată sub ocupație rusă, cu rachete ATACMS, furnizate de SUA, a anunțat sâmbătă dimineața Ministerul Apărării rus. Patru rachete au fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană.

Amploarea şi impactul atacului asupra peninsulei ucrainene Crimeea, care a fost anexată ilegal de Moscova în 2014, erau iniţial neclare. Kievul nu a comentat deocamdată alegaţiile Ministerului Apărării rus, potrivit Agerpres.

Rusia, care poartă un război pe scară largă împotriva Ucrainei de mai bine de doi ani, anunţă adesea presupuse succese ale apărării sale antiaeriene în cazul unor drone sau atacuri cu rachete ucrainene.

Marţea trecută, Ucraina a atacat armata rusă în Crimeea cu rachete primite recent de la SUA. Presa independentă a relatat despre lovituri asupra a trei baze militare în Crimeea, soldate cu mai multe victime.

În ultimele săptămâni, Washingtonul a anunţat că va livra Ucrainei rachete ATACMS cu rază şi mai lungă de acţiune, ca parte a noului pachet de armament destinat Kievului. În livrările precedente, raza rachetelor de acest tip a fost limitată la 165 de kilometri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va recupera întreg teritoriul ocupat de Rusia în mai bine de doi ani de război, inclusiv Crimeea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE