Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA vor trimite în Ucraina "un număr mic" de sisteme de rachetă ATACMS

Ucrainenii solicită de mult timp sisteme de rachetă cu rază lungă de acțiune, pentru a se apăra în războiul contra rușilor. Între timp, americanii ar urma să trimită în Ucraina, în cele din urmă, sisteme ATACMS (Army Tactical Missile Systems), după cum precizează trei oficiali americani, care au preferat să rămână anonimi, potrivit Sky News.

Aceștia au precizat că în Ucraina va ajunge "un număr mic" de ATACMS "curând", ceea ce ar oferi armatei capacitatea de a lovi la distanțe de 300 de kilometri. Nu se precizează însă când anume vor fi trimise aceste sisteme, însă unii oficiali americani au spus că, deși această opțiune este "pe masă","este foarte puțin probabil" să fie inclusă în ultimul pachet de sprijin militar care urmează să fie livrat.

Ucraina ar urma să primească sisteme de rachetă ATACMS

De menționat că americanii au spus că stocul lor de astfel de sisteme nu este foarte mare. În plus, unii oficiali americani s-au împotrivit furnizării de ATACMS ucrainenilor, pentru că ar putea rezulta o escaladare a războiului.

ATACMS pot lovi liniile de aprovizionare ale rușilor, dar și bazele de comandă și conducere.

Însă Ucraina a tras recent, din avioane de luptă, rachete britanice Storm Shadow, care au o rază mai lungă de acțiune decât ATACMS. Acestea au făcut pagube uriașe în Sevastopol și la aerodromul Saki, situate în peninsula Crimeea, anexată de ruși în 2014..

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE