Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump, tot mai aproape de nominalizarea republicanilor pentru alegerile prezidențiale. Fostul președinte a câștigat primarele în alte două state

Donald Trump a câştigat sâmbătă alegerile interne ale Partidului Republican în două noi state americane, Missouri şi Michigan, potrivit presei, apropiindu-se tot mai mult de nominalizarea pentru prezidenţialele din noiembrie, notează AFP.

Trump a câştigat toate primarele organizate până în prezent

În Missouri, omul de afaceri republican a învins-o fără milă pe rivala Nikki Haley câştigând toate caucusurile organizate în stat, potrivit New York Times. Iar în Michigan, Trump a câştigat cei 39 de delegaţi aleşi în timpul unui caucus care a reunit aproximativ 2.000 de activişti, a raportat CNN. La începutul săptămânii, fostul preşedinte câştigase deja cei 16 delegaţi rămaşi din Michigan, aleşi în primare.

Republicanii dintr-un stat al treilea, Idaho, au votat şi ei sâmbătă pentru a-şi nominaliza candidatul, dar rezultatul nu a fost anunţat imediat.

Scrutinurile organizate în Missouri, Michigan şi Idaho au fost alegeri interne hibride, cu reguli diferite, reflectând în unele cazuri disensiuni şi tensiuni în ciuda influenţei lui Donald Trump.

Fostul preşedinte a câştigat toate primarele organizate până în prezent. Noile sale victorii de sâmbătă intervin cu trei zile înainte de "Super Tuesday" din 5 martie, un eveniment crucial în cursul căruia 15 state organizează simultan primarele democrate şi republicane. Preşedintele democrat Joe Biden şi Donald Trump sunt de departe favoriţii partidelor lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE