Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump lansează o linie de încălțăminte după ce a fost amendat cu 355 de milioane de dolari. Cât costă pantofii

Fostul președinte american Donald Trump și-a lansat propria marcă de încălțăminte, la o zi după ce a fost condamnat să plătească o amendă de 355 de milioane de dolari într-un dosar de fraudă financiară. Pantofii sport ”Sneaker Con” au fost prezentați în orașul Philadelphia, un eveniment despre care Trump a spus că este ”cel mai mare spectacol de adidași de pe Pământ”.

Aplaudat și huiduit deopotrivă, Donald Trump și-a prezentat propria marcă de încălțăminte, în contextul în care vrea să fie nominalizat candidatul Partidul Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Unii dintre susținătorii fostului președinte republican au afișat pancarte cu mesajul ”fanii sneakerilor îl iubesc pe Trump”.

”E multă emoție în această cameră", a spus Trump, după ce a arătat o pereche de pantofi aurii, așezați de fiecare parte a podiumului.

”Este ceva despre care vorbesc de 12 ani, 13 ani. Și cred că va fi un mare succes", a spus fostul lider de la Casa Albă.

VEZI GALERIA
3 imagini

Adidașii cu gleznă înaltă sunt de culoare aurie lucioasă și au un detaliu al steagului american în zona care acoperă glezna. Pantofii au fost botezați ”Never Surrender High-Tops” și sunt vânduți la prețul de 399 de dolari pe un site care comercializează și altă încălțăminte marca Trump, precum și colonia și parfumul "Victory47", la prețul de 99 de dolari.

Administratorii site-ului susțin că nu au legătură cu campania electorală a lui Trump, deși echipa fostului președinte a promovat prezentarea în postări online, notează The Associated Press.

Lansarea liniei de încălțăminte a lui Donald Trump a avut loc la doar o zi după ce un judecător din statul american New York l-a condamnat pe fostul președinte și compania sa să plătească o amendă de 355 de milioane de dolari.

Instanța a precizat că, timp de mai mulți ani, Trump a mințit în legătură cu averea sa, plănuind să păcălească bănci, companii de asigurare, precum și alte persoane prin faptul în declarațiile financiare preciza c-ar fi mai bogat decât ar fi în realitate.

De asemenea, Donald Trump a fost obligat de instanță să plătească despăgubiri în valoare de 83,3 milioane de dolari scriitoarei E. Jean Carroll, după ce ea l-a acuzat pe fostul președinte de agresiune sexuală și defăimare. După plata dobânzilor, Trump ar trebui să plătească peste un miliard de dolari, o sumă pe care nu este clar dacă își poate permite să o achite.

Produsele marca Trump: de la fripturi, vodcă, la ”Universitatea Trump”

Aceasta nu este prima afacere cu care Trump vrea să se îmbogățească, în contextul în care vrea să candideze din nou pentru fotoliul de la Casa Albă. În 2023, el a declarat că a câștigat între 100.000 și 1 milion de dolari dintr-o serie de cărți de vizită digitale care îl înfățișează, prin editare foto, într-o serie de imagini asemănătoare desenelor animate, inclusiv ca astronaut, cowboy și supererou.

De asemenea, el a lansat cărți cu fotografii din timpul mandatului său și scrisori care i-au fost scrise de-a lungul anilor.

Înainte de a candida, Trump a vândut de la fripturi, la vodcă și a lansat inclusiv ”Universitatea Trump”.

Potrivit sursei citate, noul site de adidași este administrat de CIC Ventures LLC, o companie pe care Trump a declarat că o deține, potrivit declarației sale financiare din 2023. Administratorii site-ului spun că firma ”nu are nimic de-a face cu nicio campanie politică".

În cazul în care în care ar fi reali, Donald Trump ar fi al 47-lea președinte al Statelor Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE