Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump câștigă alegerile primare din New Hampshire în fața lui Nikki Haley. ”Toţi mă vor vota din nou”

Donald Trump, considerat favoritul dreptei americane, a câștigat marți seara primarele Partidului Republican în statul New Hampshire, după ce a învins-o pe Nikki Haley. Acest lucru deschide calea pentru ca Trump să fie nominalizat candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, împotriva democratului Joe Biden.

Fostul președinte Donald Trump a câștigat alegerile primare în New Hampshire, în faţa fostei sale ambasadoare la ONU, Nikki Haley (52 de ani), notează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Chiar dacă l-a felicitat de Trump pentru victoria în acest stat în care ea are mulți susținători, Nikki Haley este de părere că, în acest moment, ”cursa (este) departe de a fi încheiată”,

De altfel, ea i-a avertizat pe republicani că ”o nominalizare a lui Trump ar fi o victorie pentru Biden” la scrutinul prezidențial organizat pe 5 noiembrie.

Donald Trump nu a recunoscut niciodată victoria lui Biden în 2020

Trump a fost învins la alegerile din noiembrie 2020, însă nu a recunoscut niciodată victoria președintelui Joe Biden. Deși este vizat de patru procese penale anul acesta, Trump vrea să-și ia revanșa față de contracandidatul său democrat.

"Toţi mă vor vota din nou (...). Biden este cel mai prost preşedinte din istoria acestei ţări", a afirmat Trump în apropierea unei secţii de votare din New Hampshire care organiza primare pentru ambele partide, republican şi democrat, conform sursei citate.

Nikki Haley, singurul candidat republican care îl înfruntă pe Trump

Donald Trump va trebui să fie nominalizat în această vară de convenția Partidului Republican, la finalul tuturor alegerilor primare din statele americane. Nikki Haley este singura concurentă aflată încă în cursă.

Primarele din New Hampshire, unde ultimele secţii de votare s-au închis la orele 20.00 (miercuri 01.00 GMT), au cunoscut o "participare foarte puternică", potrivit autorităţilor locale.

Trump, la un pas de a obține nominalizarea Partidului Republican

Prin victoria obținută în statul New Hampshire, Donald Trump aproape că şi-a asigurat nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale, consideră echipa de campanie actualului preşedinte democrat Joe Biden.

”Rezultatele din această seară confirmă că Donald Trump a pecetluit practic nominalizarea Partidului Republican", a precizat Julie Chavez Rodriguez, directorul echipei, potrivit AFP.

Trump s-a clasat pe primul loc la primarele republicane din New Hampshire, marţi seara, după ce a câştigat caucusurile din Iowa săptămâna trecută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE