Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tristețe și teamă la Praga: Oamenii au mers să aprindă candele la locul atacului de joi în care au murit 14 persoane

Poliția din Cehia anunță că printre oamenii răniți în atacul armat de joi ar fi și trei cetățeni străini. Doi sunt din Arabia Saudită și unul din regatul Țărilor de Jos.

Alți 14 oameni au fost omorâți, la fel ca și atacatorul, iar autoritățile se tem că numărul celor morți ar putea crește.

Motivul atacului nu este clar

Ministrul ceh de Interne spune că anchetatorii nu văd la ora actuală nicio legătură a tânărului atacator cu vreo ideologie sau cu grupuri extremiste. Dar încă nu este clar motivul atacului pentru că poliția nu are acum o explicație pentru masacru.

În acest timp, oamenii din Praga vin în apropiere de locul atacului și aprind candele și lumânări.

”Cu siguranță nu ar trebui să-l sărbătorim (pe cel care a omorât oameni), ar trebui să-l uităm. Uitați-i numele, uitați-i ideologia dacă este posibil. Asta ar trebui să facem pentru că astfel de oameni sunt atrași de faimă, poate, presupun. Dar cu siguranță, cu siguranță, nu ar trebui să ne amintim asta”, spune o femeie.

”În ceea ce privește securitatea, sunt, desigur, tristă. Dar, în general, mă simt în siguranță pe stradă”, declară o altă femeie.

Autorul atacului, student al Facultății de Arte

Autorul atacului armat din Praga, un tânăr de 24 de ani, era student al Facultății de Arte. El era considerat un student bun care nu a fost vreodată implicat într-o infracțiune.

Poliția a anunțat însă că înainte de a trage în colegii săi de la universitate, el și-a ucis tatăl, iar cu o săptămână înainte de atac, ar mai fi omorât doi oameni. Atacatorul avea permis de port armă și deținea și alte arme de foc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE