Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trendurile anului 2023 în materie de nunți. Tarifele au crescut cu cel puțin 15%, față de anul trecut

Publicat de: Euronews

Chiar dacă anul este abia la început, cererea în domeniul organizării de nunți este mare. Trendurile anului 2023 sunt diverse, dar un lucru e sigur, prețurile au crescut din cauza inflației cu cel puțin 15 la sută.

Diana și Octav sunt împreună de cinci ani și căsătoriți civil din 2020. În anul 2019 s-au mutat în Statele Unite ale Americii, la New York, dar cu toate acestea cuplul dorește să-și facă nunta mult visată în România. Sunt două persoane foarte active, iar ocazional închiriază avioane să zboare deasupra Manhattanului.

Diana: „Sincer, nici nu a fost o decizie foarte dificilă de luat, pentru că România este casa și o să fie întotdeauna acasă. Suntem foarte atașați de tradițiile pe care le avem acasă, de mâncarea pe care o avem acasă. Clar că vrem să dansăm pe muzică populară, clar că ne dorim sarmale și sigur nu am renunța niciunul la genul acesta de tradiții.”

Tendințele din acest an

Designerii spun că anul acesta se poartă rochiile îndrăznețe, cu transparențe, decupaje sau decolteuri adânci, corsetele structurate cu aplicații din pene, cristale și franjuri. Sunt în mare vogă și piesele separate, cum ar fi costumele sau rochiile de tip sacou.

Andreea Mărcuță, designer rochii de mireasă: „Mireasa nu se mai vrea neapărat a fi tipică și acea mireasă clasică și își dorește repurtarea ținutei din ziua cea mare ulterior în cadrul altor evenimente și atunci avem costumele, costumele din două piese, avem topul cu fusta, avem rochia-sacou ca și opțiune.”

Adrian Perjovschi, hairstylist: „Avem păr prins, păr desfăcut, de tip bucle, de tip spirală, nu de tip cilindru. Se renunță la acest lucru, avem păr prins, foarte finisat sau ușor dezordonat. Fiecare coafură poate să fie accesorizată ori cu bentițe, ori cu bijuterii pentru păr, cu bandane sau de ce nu, chiar cu pălării anul acesta.”

Ivona Nenu, Wedding Planner: „Putem să inserăm anumite momente cum ar fi first look-ul, acel moment plin de intimitate și emoție între miri, care deja a căpătat un loc aparte în desfășurător, acel moment în care ei se văd pentru prima dată.”

Tarifele au crescut cu cel puțin 15%, față de anul trecut

Și atunci când vorbim de ornamente există trenduri. Construcțiile florale suspendate în spații largi și luminoase sunt printre cele mai spectaculoase decoruri de nuntă ale anului 2023.

Nicu Bocancea, maestru florist internațional: „Trebuie să încadrăm designul în funcție de arhitectura locației. Am venit la baza mesei cu acești trandafiri toffee, care sunt o nebunie de culoare pe o față de masă de un verde foarte închis – petrol și cu scaune negre. Farfuriile, ca mici detalii, le-am ales să fie în zona această de lună, sunt niște farfurii sferice, care au o textură exact ca textura lunii.”

Nunțile vor fi altfel în 2023 și dintr-un alt motiv. Din cauza inflației, tarifele au crescut cu cel puțin 15%, față de anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE