Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Trebuie să eliminăm ruta 116 din online”. Un traseu de autobuz din Barcelona, scos de pe Google Maps pentru a descuraja turiștii să îl folosească

De ani de zile, locuitorii din cartierul La Salut din Barcelona au fost nevoiți să împartă traseul autobuzului cu mulțimea de turiști. Numărul 116 oprește la Parcul Güell al lui Antoni Gaudí, a doua cea mai populară atracție din Barcelona după biserica Sagrada Familia.

În alte locuri populare din Europa, localnicii au încercat să combată supraaglomerarea cu proteste sau cu abțibilduri Însă consiliul orașului spaniol a recurs la o tactică inedită pentru a le da locuitorilor din La Salut autobuzul înapoi - traseul 116 a fost șters de pe hărțile Google și Apple, potrivit Euronews Travel.

Localnicii sărbătoresc ștergerea traseului de autobuz de pe hărțile online

Localnicii din La Salut se declară încântați de această abordare pentru a descuraja mulțimea de turiști. Persoanele în vârstă, în special, s-au luptat cu supraaglomerarea neîncetată a serviciului de transport public. Serviciul funcționează cu un microbuz compact de 20 de locuri, suficient de mic pentru a se strecura pe străzile înguste din zonă.

„Înainte, autobuzul era atât de plin încât nici măcar oamenii cu bastoane nu puteau urca”, a declarat Luz López, în vârstă de 75 de ani, pentru site-ul spaniol de știri elDiario.es.

„La început am râs de această idee”, a declarat César Sánchez, un activist local, pentru ziarul britanic The Guardian. „Dar suntem uimiți că măsura a fost atât de eficientă”.

Cine a eliminat traseul de autobuz din Barcelona de pe Google Maps?

Deși nu a fost confirmat oficial, se pare că primăria din Barcelona a fost responsabilă pentru eliminarea traseului de autobuz. Albert Batlle, viceprimarul pentru securitate și coexistență din cadrul consiliului municipal, a declarat pentru The Guardian: „Trebuia să eliminăm referințele la traseul 116 de pe internet.”

El a refuzat să recunoască sau să nege că în spatele acestei acțiuni se află consiliul, dar un purtător de cuvânt al Google a declarat că rutele de autobuz pot fi șterse doar în urma unei cereri din partea consiliului.

„Următorul lucru pe care trebuie să îl facem este să eliminăm întregul Park Güell de pe Google Maps”, a glumit Sánchez, care și-a petrecut ultimii opt ani făcând presiuni asupra consiliului pentru a aborda această problemă.

Vizitatorii se înghesuie în Park Güell pentru colecția sa de clădiri îmbrăcate în mozaic, scări și piețe proiectate de Gaudi, cel mai mare exponent al modernismului catalan. Cu toate acestea, numeroșii turiști rătăcesc adesea pe străzile din afară după ce li se refuză intrarea din cauza faptului că nu au rezervat în avans această atracție populară.

Zona este, de asemenea, populară pentru barurile de tapas și restaurantele cu specific pescăresc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE