Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transylvania Open 2023, turneul de tenis de la Cluj-Napoca. Meciurile de pe tabloul principal încep luni

Transylvania Open, turneul WTA 250 organizat la Cluj-Napoca, are loc în perioada 16-22 octombrie. Competiția va avea două zile de calificări, 14 și 15 octombrie. Meciurile se vor juca la BT Arena, indoor, pe suprafață hard.

Ales cel mai bun turneu la categoria WTA 250 în anul 2022, Transylvania Open are premii în valoare de 259.000 de dolari și pune în joc 280 de puncte pentru campioană.

Cinci românce sunt pe tabloul principal de simplu: Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse.

Sorana Cîrstea este principala favorită a turneului

Prezentă în premieră la Transylvania Open, Sorana Cîrstea a devenit principala favorită a turneului, după ce Caroline Garcia și Donna Vekic au declarat forfait din motive medicale. Numărul 26 WTA și-a propus să câștige competiția organizată la Cluj-Napoca, acolo unde nu a mai jucat din 2018, când evolua pentru echipa națională.

Sorana Cîrstea, numărul 26 WTA: ”Sunt cinci de când nu am mai fost la Cluj, dar mă bucur să fiu în formă acum. I-am cerut antrenorului meu să facem planurile în așa fel încât să ajung la Cluj cât mai în formă. Sper din suflet să stau aici până la finală, dacă se poate.”

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open: ”Ne bucurăm că ești în mare formă după un sfert de finală la US Open, turnee foarte bune, ești aproape de top 20.”

În primul tur, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Eva Lys, o jucătoare de 21 de ani din Germania. Mai departe, Sorana ar putea da peste o altă româncă, Jaqueline Cristian. Favorită cinci, Ana Bogdan o va întâlni în turul întâi pe Viktoria Tomova din Bulgaria.

Ana Bogdan, numărul 71 WTA: ”Este turneul meu de suflet, Cluj este a doua mea casa iubesc orasul si astept cu nerabdare turneul, este cel mai bun din lume la nivelul 250.”

În total, șapte românce sunt prezente pe tabloul de simplu al turneului. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 260 de mii de dolari.

Karolina Pliskova nu mai vine la Transylvania Open 2023

Nume mari ale tenisulul mondial vin la turneul organizat la Cluj-Napoca. Favorita numărul 1 a turneului este Caroline Garcia, locul 11 mondial și câștigătoarea Turneului Campioanelor în 2022.

Alături de ea, va mai fi prezentă Donna Vekic (locul 21 WTA). Fostul lider mondial Karolina Pliskova (locul 36 WTA) se afla pe lista participantelor însă a anunțat la finalul lunii septembrie că nu va fi prezentă, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii.

Despre Transylvania Open

Transylvania Open se află anul acesta la a treia ediție. Prima ediţie a turneului a fost câştigată de estoniana Anett Konaveit, în 2021, după o finală cu Simona Halep, iar anul trecut s-a impus rusoaica Ana Blinkova.

În august 2023, turneul de tenis a intrat oficial sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, miercuri, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Domeniul Regal Săvârşin.

Astfel, începând cu ediţia din 2023, care va avea loc în perioada 16-22 octombrie, Familia Regală a României va fi reprezentată la Transylvania Open şi va fi prezentă la turneu alături de jucători, oficialităţi şi iubitori ai tenisului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE