Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transplantul din 2013, punctul de cotitură al ultimilor ani din viața lui Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel, decedat joi după-amiază, s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate de-a lungul timpului. În 2013, marele actor a fost supus unui transplant renal, fiind operat de medicul Mihai Lucan.

Pe fondul acuzațiilor de delapidare la adresa lui Mihai Lucan, Alexandru Arșinel a fost, la rândul său, acuzat - în spațiul public - că a beneficiat de un tratament preferențial și chiar audiat la DIICOT, în calitate de martor, reamintește Agerpres.

„A fost o întâlnire civilizată, cu întrebări de bun-simţ. Am încercat, în măsura amintirilor, să dau nişte răspunsuri. Asta nu înseamnă că sentimentele mele faţă de profesorul Lucan s-au schimbat. Rămâne un om pe care-l voi aprecia şi îi voi purta recunoştinţă", a povestit Alexandru Arșinel, în 2018, după ce a fost audiat de procurorii DIICOT.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirma, în decembrie 2017, că politicieni şi oameni cu influenţă au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan, printre care actorul Alexandru Arşinel şi fostul deputat Victor Socaciu.

„Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că politicieni şi oameni cu influenţă ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi. Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele”, declara atunci Voiculescu.

La acea vreme, medicul Mihai Lucan era cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE