Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transmiterea variolei maimuței poate fi eliminată în Europa, spune OMS

Transmiterea de la om la om a variolei maimuței poate fi eliminată în Europa, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Directorul regional al OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge, a declarat, în cadrul unei ședințe de informare, că există semne încurajatoare că focarul a încetinit, potrivit Euronews.

Reducere cu 21% a cazurilor noi

Peste 22.000 de cazuri au fost înregistrate în 43 de țări din regiunea europeană a organizației, adică mai mult de o treime din numărul global de infecții. Regiunea include Rusia și țările din Asia Centrală.

Săptămâna trecută, OMS a raportat o reducere cu 21% a numărului de cazuri noi la nivel mondial, după patru săptămâni consecutive de creșteri.

„Există semne timpurii încurajatoare, așa cum se evidențiază în Franța, Germania, Portugalia, Spania, Regatul Unit și alte țări, că epidemia ar putea încetini. Credem că putem elimina transmiterea susținută de la om la om a variolei maimuței în regiune dacă ne angajăm să facem acest lucru și dacă alocăm resursele necesare în acest scop”, a declarat Hans Kluge.

Se cere redenumirea variolei maimuței, din cauza efectelor negative și rasiste

Organizația recomandă menținerea măsurilor de supraveghere, vaccinarea țintită și identificarea cazurilor de contact.

De asemenea, recomandă angajarea cu comunitatea homosexuală masculină în rândul căreia virusul a circulat în principal, pentru a promova un mediu lipsit de stigmatizare și discriminare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE