Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic blocat pe Transfăgărăşan, din cauza căderilor masive de pietre. Circulaţia, închisă până vineri la ora 9:00

Circulaţia pe Transfăgărăşan este închisă până vineri, la ora 09:00, a anunţat joi prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

''Circulaţia va fi închisă pe Transfăgărăşan, din acest moment şi până mâine dimineaţă, la ora 9:00! Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 02:00, în această noapte'', a precizat Radu Perianu.

În zonă acţionează echipe de la Drumuri, cinci echipaje ISU Argeş şi opt echipaje de poliţie.

Aproximativ 100 de autovehicule au fost blocate joi, în urma căderilor de pietre, pe DN 7C - Transfăgărăşan.

A fost şi o persoană rănită uşor. Este vorba despre o femeie de cetăţenie poloneză, care a primit îngrijiri de la echipajul SMURD şi a ales să îşi continue drumul fără a merge la spital, a informat prefectul.

''Fac un apel la informarea pe toate căile, inclusiv de către cabanieri, că circulaţia este închisă, pentru siguranţa celor care s-ar putea aventura în zonă'', a transmis prefectul.

Trafic blocat pe Transfăgărăşan, din cauza căderilor masive de pietre

Circulaţia rutieră este blocată pe Transfăgărăşan, pe ambele sensuri, din cauza căderilor masive de pietre de pe versanţi, în urma precipitaţiilor abundente.

"În judeţul Argeş, pe DN 7C Transfăgărăşan, tronson kilometric 56 - 63, precipitaţiile abundente recente au produs căderi masive de pietre de pe versanţi. Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers. Şi în prezent plouă, cu acumulare de apă şi aluviuni pe carosabil", a informat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, ISU Argeş a precizat că la faţa locului intervin utilaje şi personal de la Secţia de Drumuri Naţionale şi de la Primăria Arefu, iar în zona afectată se deplasează echipajul SMURD de la Cota 2000 şi un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE