Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tot ceea ce îi diferențiază pe Gen Z de restul

Un studiu realizat de GWI arată ce fel de comportament au Gen Z online, care sunt unele stereotipuri pe care lumea le crede despre tinerii adulți și ce fel de electronice îi încântă cel mai tare.

La acest studiu au participat 10,540 de consumatori de internet, cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani și care vin din partea central-estică a Europei (Cehia, Bulgaria, Croația, România, Polonia, Ungaria, Grecia).

Adevăr sau ficțiune

Multe stereotipuri și-au făcut simțite prezența în societate odată cu înaintarea în vârstă a generației Z. Tinerii adulți pot fi colegii tăi de muncă, verișoara care se mărită, sau acel prieten care e încă student.

Însă, foarte mulți cred că Gen Z nu vor să muncească, sunt leneși și nepoliticoși. În acest studiu, GWI arată că generația Z are 89% mai multe șanse să sufere de o boală mintală ca depresia sau anxietatea.

49% dintre tinerii adulți încă trăiesc cu părinții, croații fiind cei mai mulți. Iar, 50% dintre Gen Z au un loc de muncă, cu Ungaria conducând numărul de angajări.

Pe partea romantică, 46% dintre Gen Z sunt singuri, 8% sunt căsătoriți și 17% sunt deja părinți.

Gaming-ul activitatea preferată a Gen Z

Studiul a aratăt și că tinerii adulți sunt adepți ai jocurilor video, însă nu pe PC-uri, ci pe tablete sau console de mână. De asemenea, aceștia petrec mai puțin timp uitându-se la televizor, și preferă streaming-urile live de pe Youtube.

Platforma cea mai populară a Gen-Z este TikTok, 70% dintre aceștia o folosesc zilnic, față de 52% dintre mileniali și 28% dintre boomeri. Nu este chiar o supriză, având în vedere că Gen Z stau pe telefon 4,5 ore în medie pe zi.

Înclinația spre tehnologie nu se oprește aici. 21% dintre tinerii adulți sunt predispuși să cumpere device-uri cum apar pe piață pentru a se menține cu noile trend-uri tehnologice.

Care stereotipuri sunt adevărate este destul de greu de concluzionat. Gen Z trece prin niște greutăți cu care alte generații nu s-au întâlnit cum ar fi numărul crescut de cazuri de depresie și anxietate, dar și epuizarea de a fi în permanență la curent cu tot ceea ce se întâmplă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE