Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai bune orașe în care să locuiești. Bucureștiul a urcat 21 de poziții în clasament

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, vineri, că Bucureștiul a urcat 21 de poziții într-un raportul anual realizat de Economist Intelligence Unit privind cele "mai bune oraşe în care să trăiești".

”Un raport anual al Economist Intelligence Unit care a evaluat 172 de metropole din întreaga lume menţionează Bucureştiul ca fiind, alături de Stuttgart, unul din oraşele care au urcat cel mai mult în ultimele 12 luni în topul «celor mai bune oraşe unde să locuieşti».

Astfel, Capitala a urcat 21 de poziţii, ajungând pe locul 99. Sunt încântat să citesc astfel de articole care promovează Bucureştiul şi care confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Cele mai bune orașe în care să locuiești

În clasament, primul loc este ocupat de Viena, capitala Austriei, urmată de Copenhaga (Danemarca), Melbourne (Australia), Sydney (Australia), Vancouver (Australia).

Viena își păstrează prima poziție în topul celor mai bune orașe în care să locuiești, realizat în 2023 de Economist Intelligence Unit. Capitala Austriei a fost depunctată în clasament în anul 2021, când celebrele sale muzee și restaurante s-au confruntat cu restricții în contextul pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, Viena s-a clasat acum pe primul loc în opt dintre ultimele zece sondaje semestriale, spun autorii studiului. Orașul austriac oferă în continuare o combinație de neegalat de stabilitate, infrastructură bună, servicii de educație și de sănătate de calitate, precum acces la cultură și divertisment. În schimb, unul dintre puținele sale dezavantaje este reprezentat de lipsa evenimentelor sportive importante.

Același lucru este valabil și pentru Copenhaga, un alt oraș european care și-a păstrat a doua poziție în top. Melbourne și Sydney au urcat în clasament pe locurile 3 și 4, care anul trecut au fost ocupate de orașele vest-europene, precum Frankfurt și Amsterdam.

Oraşele din Asia-Pacific au înregistrat unele dintre cele mai mari progrese, reprezentând opt dintre primele zece metropole care au urcat în clasament, pe măsură ce economiile şi-au revenit după pandemie, notează Agerpres.

Pe fondul intensificării grevelor și altor mișcări de protest, oraşele vest-europene au coborât în clasament. Cu toate acestea, regiunea ocupă patru dintre primele zece poziţii, arată studiul realizat de Economist Intelligence Unit.

Bucureştiul a totalizat 73,7 puncte, în condiţiile în care Viena a întrunit 98,4.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE