Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai populare orașe din Europa, pe care le puteți explora pe jos

Ești genul de călător căruia îi place să se plimbe pe străzi în vacanță? A explora pe jos înseamnă a vedea părțile ascunse ale unui oraș și a avea o experiență unică, chiar și atunci când vizitați atracțiile celebre.

Cu centre istorice compacte și atât de multă frumusețe arhitecturală expusă, multe orașe europene sunt perfecte pentru plimbarea pe jos. Dacă doriți să rezervați o vacanță în oraș în care divagarea și roamingul sunt primele pe ordinea de zi, atunci luați în calcul aceste orașe.

Urcăți în cel mai înalt punct din Lisabona pentru vederi senzaționale la apus

Merită din plin efortul de a explora străzile abrupte din Lisabona pe jos. Cartierul istoric Alfama este un labirint de străzi întortocheate mărginite de case și cafenele în culori pastelate.

Urcarea este o modalitate sigură de a da peste unul dintre numeroasele puncte panoramice din cartier. La Miradouro de Santa Luzia sau Miradouro das Portas do Sol, oamenii se adună pentru a vedea apusuri spectaculoase asupra orașului și a râului Tajo.

Seara, plimbați-vă pe străzile înguste și ascultați sunetele muzicii fado care se aud de la restaurantele locale.

Pentru o plimbare mai puțin intensă, mergeți în zona Baixa a orașului, lângă malul apei. După un cutremur din 1755, acest cartier a fost complet reconstruit cu străzi largi, elegante.

Bulevardele sunt mărginite de apartamente frumoase cu gresie, într-un design neoclasic elegant, cunoscut sub numele de Pombaline.

Asigurați-vă că vă opriți la una dintre numeroasele brutării din acest district pentru un pastel de nata, o tartă tipică umplută cu cremă de ouă și numeroase alte ingerdiente delicoase.

Pierde-te pe străzile din Veneția și bucură-te de obiectivele sale istorice

Lipsa drumurilor din Veneția nu este singurul motiv pentru a împacheta pantofi confortabili. Micul oraș insular are dimensiunea perfectă pentru a fi explorat pe jos.

Multe dintre cele mai faimoase atracții ale sale sunt situate aproape una de cealaltă. Mergeți spre Piața San Marco, piața spectaculoasă a Veneției, și veți găsi câteva dintre monumentele emblematice ale orașului în apropiere.

În fața pieței se află Bazilica Sf. Marcu, veche de 900 de ani, plină cu mozaicuri aurite strălucitoare.

Lângă biserica antică se află Palatul Dogilor, o clădire gotică ornată roz pal care a fost cândva reședința șefilor Republicii Venețiane.

Pentru o excursie de seară, mergeți la ghetoul evreiesc, unde vă puteți uita pe ferestrele galeriilor independente și brutăriilor cușer.

Apoi mergeți spre Fondamenta della Misericordia, una dintre cele mai pitorești străzi de lângă canal.

În timp ce vă plimbați pe lângă palatele gotice și podurile din fier forjat, opriți-vă la numeroasele baruri pline de suflet pentru un pahar de vin și o gustare înainte de cină.

Explorați centrul elegant al orașului Edinburgh pe jos

Centrul istoric compact al Edinburgh abundă în trasee pentru plimbări pe jos, dar fiți pregătit să vă trageți puțin respirația. Începeți în Grassmarket, o zonă deschisă cu pub-uri vechi și vedere de jos la Castelul Edinburgh.

Apoi mergeți pe strada Victoria, mărginită de clădiri viu colorate din secolul al XIX-lea, care găzduiesc magazine. Traversați și continuați până la George Street, cel mai rafinat drum al orașului, mărginit de reședințe elegante din secolul al XIX-lea și magazine de lux.

Mergeți la pas prin Sevillia

Plimbarea fără țintă prin centrul istoric al Sevilliei este o modalitate excelentă de a da peste biserici îndrăznețe în stil baroc, care se înalță peste baruri de tapas minuscule.

Odată ce te-ai pierdutpe străzile înguste, direcționează-ți pașii către monumentala Catedrală gotică din Sevilla.

Dacă te oprești pentru o vizită, caută mormântul grandios al lui Colombus și altarul generos al bisericii de la podea până la tavan.

La o aruncătură de băț se află Real Alcácar, un complex care cuprinde palate, fortificații, piscine în aer liber și plantații de măslini care îmbină stilul mudéjar cu influențele europene. Mergeți puțin mai departe și ajungeți la Plaza de España, o piață a cărei încoronare este un vast pavilion semicircular decorat cu plăci viu colorate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE