Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce au citit românii în 2023. Topul celor mai cumpărate cărți anul trecut

Cea mai citită carte de români în 2023 a fost autobiografia Prințului Harry, potrivit unui studiu al pieței online de carte. La mare căutare au mai fost cărțile pentru copii și cele de dezvoltare personală, inclusiv de autori clasici, iar cei mai mulți cumpărători au fost din orașele mari ale României.

„Rezerva”, biografia Prințului Harry, cea mai citită carte în 2023 în România

Fără îndoială, cartea anului a fost autobiografia Prințului Harry, ”Rezerva”, al cărei titlu face aluzie la rolul său ca al doilea născut după moștenitorul tronului, Prințul William.

Pe locul al doilea în achizițiile de carte ale românilor anul trecut a fost una dintre cele mai iubite povești pentru copii – Micul Prinț. Următoarele titluri din listă au fost Ține-ți copiii aproape, Cât timp înfloresc lămâii și Singur pe lume.

În ceea ce privește cărțile pentru copii, după Micul Prinț, acestea au fost în mare cărți pentru copii mai mici, cum ar fi un volum de colorat după Fetița cu chibrituri de Hand Christian Anderson sau un caiet de exerciții grafice.

Preferințele românilor pentru beletristică în 2023 au fost în general cărți străine. Pe primul loc este Cât timp înfloresc lămâii, iar pe locul al doilea se află singurul autor român din lista primelor cinci cărți – Ioana Pârvulescu.

Românii citesc și destul de multă carte de dezvoltare personală. Pe primul loc este titlul 600 de teste rapide care vă stimulează neuronii, pe locul doi este Arta Manipulării. Pe listă mai sunt două cărți de Gabor Mate – Când corpul spune nu și Mitul normalității.

În ceea ce privește domeniul științelor umaniste, lista primelor cinci cărți începe și se termină cu un autor clasic, împăratul-filosof Marcus Aurelius – Gânduri către sine însuși și Meditații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE