Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toate zborurile Turkish Airlines, anulate miercuri seară. Problema tehnică s-a rezolvat între timp, iar compania a anunțat compensații

Compania aeriană Turkish Airlines a anunțat că anulează toate zborurile pentru miercuri seară. Se pare că sistemul informatic al Turkish Airlines nu are acces la listele de pasageri.

UPDATE Turkish Airlines anunță că operațiunile au revenit la normal.

Miercuri seară au existat probleme tehnice la sistemul de rezervare a biletelor, care au dus la anularea tuturor zborurilor cu plecare din Istanbul. Compania precizează că nu a existat nicio problemă legată de atacuri cibernetice. Însă din cauza problemelor tehnice, peste 150 de pasageri care ar fi trebuit să ajungă la Constanța au rămas blocați pe aeroportul din Istanbul. Alți peste 50 nu au mai putut pleca spre Turcia, din cauza acelorași defecțiuni. Compania susține precizeză că va compensa toate cheltuielile legate de cazare, rambursări și orice alte costuri suportate din cauza anulării zborurilor.


UPDATE Turkish Ailines anunță pașii care trebuie efectuați pentru recuperarea banilor

"Dragi pasageri;

Din cauza întreruperii tehnice a sistemelor noastre, toți pasagerii Turkish Airlines și AnadoluJet înregistrați pentru zborurile noastre în perioada 01 noiembrie 2023 - 02 noiembrie 2023 (Inclusiv) pentru biletele emise până la 01 noiembrie 2023 beneficiază de drepturile următoare, cu condiția să aibă tranzacția finalizată până la 07 noiembrie 2023 (inclusiv):

1) Modificările rezervării vor fi făcute gratuit. Penalizarea pentru neprezentare nu va fi percepută pasagerilor noștri care nu au luat încă măsuri, chiar dacă ora de zbor a trecut.

2) Cereri de rambursare:

a) Biletele neutilizate vor fi rambursate integral, fără nicio deducere.

b) Pentru biletele care au fost parțial utilizate și călătoria nu a fost finalizată; Rambursările pentru zborurile neutilizate vor fi făcute fără nicio deducere.

3) Practicile relevante vor fi valabile numai pentru pasagerii înregistrați pe zboruri operate de Turkish Airlines sau AnadoluJet.

Toate modificările pot fi făcute prin site-ul oficial Turkish Airlines, aplicațiile mobile sau prin agențiile de vânzări unde a fost emis biletul.

***Puteți verifica starea zborului dvs. pe pagina noastră cu situația zborului. Multumim pentru intelegere."


Știrea inițială:

”Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate, în această seară - nu va zbura nimic, între orele 19.00 si 22.00.

Întrucât a căzut total sistemul informatic al Turkish Airlines, compania nu are acces la listele de pasageri.

Întrucât Agentia noastră, Mistral Tours, are 3 pasageri care se află deja în aeroportul Istanbul și urmau să decoleze la Constanța, noi ne-am putut informa pasagerii și îi vom asista pentru rerutare. Dacă aveți cunoștințe ce aveau zboruri Turkish Airlines în această searî, îi puteți anunța ca nu vor putea zbura, nicăieri.

O situație cu care nu ne-am mai confruntat, pana acum, cel puțin în 33 de ani ai mei de agent de turism și Ticketing.

Ma întreb ce vor face pasagerii care nu au cumpărat biletele printr-o agenție de turism”, este mesajul transmis de Corina Martin, un agent de turism.

Cine e Turkish Airline

Turkish Airlines este transportatorul aerian principal al Turciei. Începând din 2022, operează servicii regulate către 340 de destinații din Europa, Asia, Africa și America, ceea ce îl face cel mai mare transportator aerian de linie din lume după numărul de destinații pentru pasageri. Compania aeriană deservește mai multe destinații fără escală de pe un singur aeroport decât orice altă companie aeriană din lume și zboară în 126 de țări, mai mult decât orice altă companie aeriană.

Cu o flotă operațională de 24 de aeronave cargo, divizia cargo a companiei Turkish Cargo deservește 82 de destinații.

Sediul corporativ al companiei aeriene se află în clădirea Turkish Airlines General Management Building, pe terenul Aeroportului Atatürk din Istanbul, în Yeșilköy, Bakırköy, Istanbul. Aeroportul din Istanbul, în Arnavutköy, este baza principală a companiei aeriene, existând hub-uri secundare la Aeroportul Esenboğa din Ankara și la Aeroportul Adnan Menderes din Izmir. Turkish Airlines este membră a rețelei Star Alliance de la 1 aprilie 2008.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE