Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toate centrele de vaccinare împotriva COVID-19 s-au închis. Imunizarea se va face doar la medicul de familie

Publicat de: Sabina Coman

De la 1 iulie, vaccinarea împotriva COVID-19 se va putea face doar la medicul de familie. Toate punctele de vaccinare organizate special pentru asta în timpul pandemiei s-au închis oficial. Măsura a fost anunțată încă din luna aprilie de Ministerul Sănătății. Ea vine acum pe fondul unei creșteri de cazuri de coronavirus atât în România, cât și în străinătate.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătății de săptămâna aceasta, în România au fost aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19 și 13 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus, care aveau însă și comorbidități.

De asemenea, în prezent sunt peste 600 de persoane internate în spital pe secții, iar la ATI sunt internate 58 de persoane, majoritatea nevaccinate împotriva virusului.

Europa se pregătește de valul șase al pandemiei

Un nou val de COVID-19 se conturează în toată Europa, iar în unele țări autoritățile au început să ia câteva măsuri preventive. Spre exemplu, autoritățile franceze le recomandă oamenilor să poarte mască în mijloacele de transport public.

Asta după ce Franța a înregistrat peste 17.000 de cazuri noi în doar 24 de ore, cea mai mare creștere din luna aprilie și până acum.

De asemenea, Marea Britanie a înregistrat mai multe cazuri spitalizate, majoritatea având noile tulpini BA4 și BA5 ale virusului.

În Portugalia și Grecia, este obligatorie purtarea măștii în transportul în comun. Și Italia are o măsură similară în vigoare, dar nu o cere momentan și în cazul zborurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE