Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CNCAV se desființează. Ministerului Sănătății preia activitatea de vaccinare anti-COVID

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) s-a închis. Anunțul a fost făcut miercuri de Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

După un an și jumătate, activitatea CNCAV se va duce în subordinea Ministerul Sănătăţii.

"Pandemia și vaccinarea vor rămâne un capitol unic în viața fiecăruia dintre noi. În România, efortul național pentru vaccinarea împotriva #COVID19 a fost coordonat de către #CNCAV. După un an și jumătate, CNCAV se închide, iar activitățile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii - România.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O #echipă compusă din 67 de oameni, excepționali din punct de vedere profesional și uman, responsabili și motivați, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid.”, a menționat Andrei Baciu.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății a mulțumit tuturor membrilor echipei care s-au ocupat de stocarea, transportul și distribuirea vaccinurilor în țară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele și maratoanele de vaccinare, platforma online #ROVACCINARE, echipamentele și dotările medicale aferente.

„A fost și este o reală onoare, dar și o mândrie adevărată, să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulțumesc, dragi colegi! Sunteți extraordinari!

Le mulțumesc și celor care au avut înțelegere atunci când lucrurile nu au funcționat cum trebuie. Criticile constructive ne-au ajutat să ne îmbunătățim activitatea(...). Chiar și comentariile lipsite de argumente sau de fundament ne-au ajutat în dorința noastră de a fi mai buni. La nivel personal, sunt extrem de recunoscător pentru toată această experiență. 

Acum, mă uit cu mare încredere și determinare la ce putem construi în continuare aici, în România(...)”, a adăugat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE