Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Threads, disponibil acum și în Europa. Rivalul X va introduce, în 2024, un serviciu care va revizui și evalua comentariile false

Meta's Threads, un rival al Twitter, este acum disponibil în Uniunea Europeană, după o întârziere, care se pare că se datorează normelor blocului împotriva Big Tech.

"Astăzi deschidem Threads în mai multe țări din Europa", a anunțat joi Mark Zuckerberg, directorul general al Meta's, pe platformă.

Threads este o nouă aplicație construită de echipa Instagram. La fel ca X, fostul Twitter, vă permite să partajați actualizări de text și să vă alăturați conversațiilor publice, dar vă oferă 500 de caractere, aproape dublu față de numărul de caractere permis de Twitter.

Threads a fost lansată pentru prima dată în Statele Unite, Marea Britanie și în alte 100 de țări în iulie 2023.

Motivul pentru care a durat cu cinci luni mai mult pentru a fi lansat în Europa ar fi fost pus pe seama legislației Digital Markets Act (DMA) a blocului, care este menită să țină în frâu abuzurile din partea companiilor Big Tech și să echilibreze condițiile de concurență cu întreprinderile europene.

Companiile Big Tech vor avea timp până în martie 2024 să se conformeze cerințelor DMA.

La prima lansare a Threads, utilizatorii trebuiau să aibă un cont Instagram pentru a utiliza aplicația. Cu toate acestea, acest lucru contravine regulii DMA a UE împotriva auto-referințelor.

Cu toate acestea, Meta a declarat joi, într-o postare pe blog, că și-a actualizat serviciul astfel încât nu este nevoie să aveți un cont Instagram pentru a accesa Threads.

O altă actualizare este că, în 2024, Threads va introduce propriul serviciu de verificare a faptelor de către o terță parte care va "revizui și evalua comentariile false de pe Threads", a spus Meta.

În prezent, specialiștii de la Facebook și Instagram evaluează conținut aproape identic pe Threads, dar nu pot evalua conținutul Threads pe cont propriu.

Verificarea faptelor vine într-un moment important înaintea alegerilor din SUA, dar și pentru a diferenția Threads de Twitter, care a fost criticat pentru creșterea dezinformării și a discursului de ură de când Elon Musk a preluat Twitter și l-a redenumit X.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE