Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aplicația Threads va fi lansată pe 6 iulie. Platforma lansată de Instagram este o alternativă la Twitter

Varianta Meta pentru Twitter este o nouă aplicație numită Threads, care va fi lansată joi, în timp ce utilizatorii platformei deținute de Elon Musk caută alternative în număr tot mai mare.

Aplicația Threads, care este legată de Instagram, a apărut marți în magazinul de aplicații Apple, înainte de lansarea de joi. Meta a lansat un site de numărătoare inversă pentru lansare, potrivit The Guardian.

O avanpremieră a aplicației "conversație bazată pe text" spune că Threads va fi un loc "unde comunitățile se reunesc pentru a discuta despre orice, de la subiectele care te interesează astăzi la ceea ce va fi în trend mâine".

"Indiferent de ceea ce te interesează, poți urmări și te poți conecta direct cu creatorii tăi favoriți și cu alții care iubesc aceleași lucruri - sau îți poți construi un grup de urmăritori loiali pentru a împărtăși ideile, opiniile și creativitatea ta cu lumea", se arată în textul promoțional.

Capturile de ecran sugerează că oamenii vor putea să își folosească numele de utilizator Instagram pentru a se conecta la Threads și pentru a-și urmări contactele existente. Aplicația pare să aibă o interfață de utilizator similară cu cea de pe Twitter, cu funcții similare, inclusiv repostări, aprecieri și posibilitatea ca utilizatorii să limiteze cine poate răspunde la postări.

Threads, lansată inițial de Meta în 2019

Threads a fost inițial numele unei aplicații din 2019, lansată de Meta pentru a concura cu aplicația de mesagerie Snapchat, axată pe tineri. Produsul a fost ulterior abandonat, dar Meta a păstrat brandingul.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că firma nu a făcut niciun comentariu cu privire la lansarea planificată.

Meta se va alătura unui număr tot mai mare de platforme, inclusiv BlueSky și Mastodon, care concurează pentru a înlocui Twitter de când Musk a preluat conducerea la sfârșitul anului trecut și site-ul a devenit mai dificil de accesat pentru cei aproximativ 250 de milioane de utilizatori ai săi.

Twitter a impus o limită pentru marea majoritate a utilizatorilor care nu plătesc pentru platformă, restricționând conturile neverificate la vizualizarea a 600 de tweet-uri pe zi, ulterior majorată la 1.000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE