Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Vedetele din social media, sabotate tocmai pe rețelele de socializare. Noile trenduri #blockout2024 și #celebrityblock

Expresia "Să mănânce cozonac" revine în actualitate. De această dată, înseamnă probleme, mai ales pentru vedetele din SUA. Milioane de utilizatori de Instagram și TikTok au început o campanie de sabotare a vedetelor, pe care le consideră rupte de realitate și fără empatie cu privire la problemele din lumea reală.

Vedetele din social media, sabotate pe social media

Radu Hângănuț, jurnalist Euronews: "De exemplu, Haleyy Baylee este cunoscută acum și din cauza acestui moment nu foarte fericit pentru imaginea ei. Un moment care le-a arătat oamenilor încă o dată că vedetele nu sunt tocmai conectate cu ce se întâmplă prin lume.

Totul a pornit de la o postare a lui Haleyy Baylee. De la un eveniment cumva conex cu Met Gala, a a postat un clip video în care este pe stradă, are o mulțime de oameni în spatele ei și începe acel video spunând "Let them eat cake", cu trimitere către acel citat care este atribuit prințesei Maria Antoaneta, despre care unii istorici spun că, la un moment dat, pusă față în față cu situația în care țăranii francezi erau săraci și nici nu își permiteau să mănânce, aceasta ar fi spus, cu foarte multă aroganță, "Let them eat cake", adică "să mănânce cozonac".

Problemele au apărut în momentul în care, din spatele lui Haleyy Baylee, în timp ce rostea aceste vorbe, erau foarte mulți oameni care protestau față de ceea ce se întâmplă în Palestina. Este vorba despre protestele din SUA, din ultima vreme, față de legăturile universităților americane cu statul israelian.

Cei care protestează susțin că numeroase vedete au pierdut deja milioane de urmăritori tocmai pentru faptul că oamenii sunt supărați pe modul în care vedetele din SUA tratează realitatea și evenimentele care se întâmplă în jurul lor când există și Met Gala, de exemplu.

Au apărut pe rețelele de socializare, pe numeroase conturi care au tratat acest subiect, adevărate liste cu vedete care sunt boicotate tocmai pentru că nu rezonează și nu empatizează cu ceea ce se întâmplă în lumea reală. Iar pe această listă sunt, printre alții, Drake, Taylor Swift, Beyonce, sau Kim Kardashian.

S-a viralizat și un trend în această privință, #blockout2024 și #celebrityblock, care denumește exact această intenție a utilizatorilor din social media de a nu mai urmări vedetele de pe aceste rețele și a le sancționa pentru lipsa lor de empatie.

Nu știm dacă acest trend le afectează neapărat și financiar pe aceste vedete."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE