Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Met Gala 2024. Cele mai îndrăznețe ținute de pe covorul roșu

Vedetele s-au reunit luni, la gala Muzeului Metropolitan (Met) din New York, un eveniment de neratat situat la răscrucea dintre modă, cultură populară şi filantropie. Ediţia din acest an a fost inspirată de cartea "The Garden of Time", de J.G. Ballard.

Prinţul muzicii reggaeton, Bad Bunny, a dat tonul, purtând un costum închis la culoare, o pălărie mare evocând perioada dinastiei Tudorilor şi cu un buchet negru, asortat.

Actriţa Zendaya şi-a făcut apariţia într-o ţinută marca John Galliano (Maison Margelia), o rochie în tonuri de albastru electric şi smarald, cu voal şi pene delicate. Ea a fost văzută ulterior cu un alt look, o rochie cu trenă lungă, neagră, şi o pălărie plină de trandafiri.

Zendaya, în vârstă de 27 de ani, şi Bad Bunny, de 30 de ani, au coprezidat seara, alături de Jennifer Lopez, purtând o rochie Schiaparelli transparentă şi strălucitoare, şi de actorul Marvel Chris Hemsworth şi redactorul şef al Vogue, Anna Wintour.

VEZI GALERIA
4 imagini

Rochia fără bretele de la Balmain a cântăreţei sud-africane Tyla, care evoca "nisipurile timpului" - însoţită de un accesoriu în formă de clepsidră - a fost atât de mulată încât vedeta a avut nevoie să fie luată pe sus pentru a urca treptele.

TikTok şi IA

Extravaganţa a fost asigurată de Lana Del Rey, ale cărei ramuri ce i se ridicau din rochie îi susţineau un baldachin de tul deasupra capului, dar şi de rapperiţa Cardi B, pentru a cărei trenă a fost nevoie de nouă ajutoare îmbrăcate în smochinguri. Ea a comparat-o cu un "trandafir negru".

Pe covorul galei a păşit, de asemenea, directorul TikTok, Shou Zi Chew, a cărui aplicaţie video ultra-populară pentru tineri, însă aflată în vizorul autorităţilor americane, a sponsorizat seara.

Scopul galei Met este de a finanţa departamentul de modă al prestigiosului muzeu, The Costume Institute.

VEZI GALERIA
8 imagini

Un loc la cina din acest an a costat 75.000 de dolari

Potrivit The New York Times, un loc la cina din acest an a costat 75.000 de dolari, iar o masă întreagă 350.000 de dolari. Ediţia precedentă a adus încasări de aproximativ 22 de milioane de dolari.

Evenimentul are loc în prima zi de luni din luna mai şi însoţeşte deschiderea marii expoziţii anuale a The Costume Institute.

Anul acesta, Met a apelat la tehnologie pentru a-şi aduce la viaţă "frumuseţile adormite", cele mai preţioase, originale şi uneori fragile piese dintr-o colecţie extraordinară de 33.000 de haine şi accesorii ce acoperă mai multe secole de istorie a modei.

De asemenea, muzeul a colaborat cu OpenAI, specializat în inteligenţă artificială generativă, pentru a le oferi vizitatorilor ocazia de a conversa cu o personalitate mondenă newyorkeză din secolul XX, Natalie Potter, despre impresionanta rochie cu trenă pe care a purtat-o în ziua nunţii sale, la 4 decembrie 1930.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE